70-годишен пациент почина в Пловдив, след прехвърляне между няколко болници.  На

...
Коментари Харесай

Отново починал пациент след прехвърляне между болници в Пловдив |

70-годишен пациент умря в Пловдив, след прекачване сред няколко лечебни заведения. 

На 12 ноември Йордан Недев, който е с редица съпътстващи болести, сърдечни проблеми и сънна апнея, се почувствал зле. След консултация с персоналния доктор фамилията му вика кола за спешна помощ. Отвеждат го в Спешното поделение на Университетската болница " Свети Георги ", където са му направени два  бързи теста за ковид, които са негативни. Пациентът чака седем часа за консултация с пулмолог и кардиолог.

" И там стартира едно велико очакване, никой нищо не ни е обяснил. Нито някой ми е обяснил какво става вътре зад тази врата, какви проучвания се вършат, никой нищо не ти изяснява, седиш и чакаш ", описа брачната половинка на мъжа пред Българска национална телевизия.

Становището на кардиолога от УМБАЛ " Свети Георги " е, че пациентът няма индикации за хоспитализиране в кардиологично поделение.

Незнайно за какво обаче макар негативните проби за ковид и констатацията на лекаря е последвал диалог с Регионалния Координационен Център и пациентът е изпратен към МБАЛ –Пловдив.

Според изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Динчо Генев, пациентът е бил в положително общо положение, без данни за дихателна непълнота. 

От МБАЛ Пловдив потвърдиха пред OFFNews, че не са видели документи, която да насочва пациента за банкет, нито им е било показано мнение на Регионалния Координационен Център.

Единственият документ, който кардиологът от МБАЛ Пловдив вижда е този от консултацията на сътрудника си от болница  " Свети Георги ". След обширен обзор е извършен диалог с пациента, в който той много умело е изброил медикаментите, които приема, и е бил съветван за дозите им. Към момента на прегледа, пациентът няма дихателна непълнота и лекарят удостоверява мнението от УМБАЛ " Свети Георги ", че няма индикации за хоспитализация в кардиологично поделение. Пациентът е прегледан още веднъж от пулмолог и не е приет в болница.

На идващия ден положението на възрастния мъж се утежнява. Спешна помощ го взима от вкъщи му и го кара отново в болница УМБАЛ " Св. Георги ", където ги пренасочват към Инфекциозната клиника.

" Медицинското лице, който пристигна с колата за спешна помощ, мисля, че е фелдшер, той се обади на РЗИ, сподели им, че индивидът е с два негативни теста и е в тежко положение и не може да го върне, просто би трябвало да му се откри място. Пак нямали място. От там в " Св. Иван Рилски ", то към този момент стана 12-1 през нощта, там го одобриха и незабавно в интензивното ", споделя опечалената жена.

В същата болница, няколко дни по-късно Йордан Недев умира.

" В смъртния акт са изброени неговите болести първо, второ, трето и четвърто COVID-19 ", изяснява брачната половинка.

По думите на доктор Генев всички медици са на ръба на силите си:

" Масово лекарите напущат. Не могат да устоят при тия условия, непрестанно сме притискани да отваряме нови и нови кревати ".

В болницата е разпоредена инспекция по случая.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР